Påske på turisthytte? (Breheim)

Av Christian Jensen2. april 2017

Turer

Når påsken kommer skal alle kaste seg rundt og komme seg avgårde. Det prates varmt om hytte og fjell. Man skal gå på ski og spise appelsin. Og for mange blir ikke påsken den samme uten Kvikklunch. Hvis du er en av de som faktisk kunne tenkte deg en liten tur i fjellet og gå litt på ski, så hvorfor ikke prøve en av Turistforeningens hytter. Jeg har laget en fin oversikt over de hyttene turistforeningen har åpnet, men informasjonen du trenger.

Turistforeningen har mange fine hytter som er bemannet i påsken. Selv om hyttene kan bli fulle til tider, blir det alltid plass til de som kommer. Det blir tatt i bruk matsaler, loft, lavvoer og det som er av plasser rundt om for å få huset folk. Turistforeningen gjør en virkelig innsats. Jeg tenkte likevel at jeg skulle lage en oversikt til deg slik at du kan se når og hvor hyttene muligens har mindre belegg. Derfor har jeg etterspurt statistikker fra Turistforeningen og serviceinnstilte som vanlig, kom det svar bare på noen timer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tidenes skareføre
Tidenes skareføre

Jeg har prøvd å dele opp påsketrafikken på hyttene først i område og siden i dager. De fleste hyttene har statistikker mer enn 10 år tilbake. Jeg har valgt å vektlegge de siste 5 årene med tanke på mengde og sett siden statistikkens start på hyttene for å se på trendene. Jeg snakker om snittbelegg og med det menes gjennomsnittet de siste 5 årene perioden det refereres til. Eksempelvis palmehelga. Med belegg mener jeg tilgjengelige registrerte sengeplasser. Hvis belegget er over 100% betyr dette at hytta har funnet alternative, ikke-permanente, sengeplasser til besøkende. Jeg opplever at Turistforeningen strekker seg utrolig langt for å få plass til alle. Fordi om det tilsynelatende er veldig fullt har jeg aldri opplevd å ikke få en plass å sove, selv når jeg ankom nærmere midnatt på en proppfull hytte.

Nørdstedalseter
Nordstedalsetra ligger midt i hjertet av Breheim. På vinterstid anbefaler DNT at man tar buss til Sota sæter og går herfra, ca 27km på kvistet løype. Hytta ligger øverst i Fortunsdalen i Breheimen og gir deg flotte turmuligheter i hjertet av Breheim. Belegget i palmehelga er på beskjedne 33%, mens påskehelga er tilsvarende 33%. Hytta har hatt markat økning siden 2014, med mest trafikk på skjærtorsdag. Det er som sagt verdt å merke seg en sterkt stigende trend de siste 3 årene, så hytta ser ut til å ha blitt svært populær.

Nørdstedalsetra palmehelga
Nørdstedalsetra palmehelga

Nørdstedalsetra påskehelga
Nørdstedalsetra påskehelga
Sota Sæter
Hit går bussen fra Oslo i påsken og hytta er et flott utgangspunkt for Breheim. Belegget er beskjedent på 43% i palmehelga og 46% i påskehelga. Trenden er noe stigende, men her er det god plass. Bussen går frem til døra i påsken så dette blir et godt utgangspunkt.

Sota sæter palmehelga
Sota sæter palmehelga

Sota sæter påskehelga
Sota sæter påskehelga

Legg inn en kommentar