Påske på turisthytte? (Trollheimen)

Av Christian Jensen19. mars 2017

Turer

Når påsken kommer skal alle kaste seg rundt og komme seg avgårde. Det prates varmt om hytte og fjell. Man skal gå på ski og spise appelsin. Og for mange blir ikke påsken den samme uten Kvikklunch. Hvis du er en av de som faktisk kunne tenkte deg en liten tur i fjellet og gå litt på ski, så hvorfor ikke prøve en av Turistforeningens hytter. Jeg har laget en fin oversikt over de hyttene turistforeningen har åpnet, men informasjonen du trenger.

Turistforeningen har mange fine hytter som er bemannet i påsken. Selv om hyttene kan bli fulle til tider, blir det alltid plass til de som kommer. Det blir tatt i bruk matsaler, loft, lavvoer og det som er av plasser rundt om for å få huset folk. Turistforeningen gjør en virkelig innsats. Jeg tenkte likevel at jeg skulle lage en oversikt til deg slik at du kan se når og hvor hyttene muligens har mindre belegg. Derfor har jeg etterspurt statistikker fra Turistforeningen og serviceinnstilte som vanlig, kom det svar bare på noen timer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Påskestemning i Trollheimen
Påskestemning i Trollheimen

Jeg har prøvd å dele opp påsketrafikken på hyttene først i område og siden i dager. De fleste hyttene har statistikker mer enn 10 år tilbake. Jeg har valgt å vektlegge de siste 5 årene med tanke på mengde og sett siden statistikkens start på hyttene for å se på trendene. Jeg snakker om snittbelegg og med det menes gjennomsnittet de siste 5 årene perioden det refereres til. Eksempelvis palmehelga. Med belegg mener jeg tilgjengelige registrerte sengeplasser. Hvis belegget er over 100% betyr dette at hytta har funnet alternative, ikke-permanente, sengeplasser til besøkende. Jeg opplever at Turistforeningen strekker seg utrolig langt for å få plass til alle. Fordi om det tilsynelatende er veldig fullt har jeg aldri opplevd å ikke få en plass å sove, selv når jeg ankom nærmere midnatt på en proppfull hytte.

Gjevilvasshytta
Hytta var svært populær på begynnelsen av 2000-tallet og frem til ca 2013. Etter det har interessen for hytta dabbet litt av statistisk sett. Dermed kan Gjevilvasshytta være et fint sted denne påsken. De siste 5 årene har palmehelga hatt en snittbelegging på 36%, så her er det gode muligheter for å få seg ei fin helg og gjerne langhelg om man ønsker det. Skjærtorsdag til 2. påskedag har snittet ligget på 50%. Trenden de siste 5 årene er også fallende.

Gjevilvasshytta palmehelga
Gjevilvasshytta palmehelga

Gjevilvasshytta påskehelga
Gjevilvasshytta påskehelga
Jøldalshytta
Hytta ser ut til å være mindre brukt enn Gjevilvasshytta, men Lørdagen i palmehelga har vært et unntak. Også her har interessen for hytta dabbet av litt, så Jøldalshytta vil være et fint sted denne påsken den også. De siste årene har palmehelga hatt en snittbelegging på 30%, så også her er det gode muligheter for ei fin helg og gjerne langhelg om man ønsker det. Skjærtorsdag til 2. påskedag har snittet ligget på 32%. Trenden er svakt fallende de siste 5 årene.

Jøldalshytta palmehelga
Jøldalshytta palmehelga

Jøldalshytta påskehelga
Jøldalshytta påskehelga
Trollheimshytta
I Trollheimen er navnehytta den som er minst brukt. De siste årene ser det ut til at første påskedag har vært den dagen der felst har benyttet seg av tilbudet, men generelt skal det være gode muligheter her. Snittbelegging i palmehelga er på 22% og Skjærtorsdag til 2. påskedag er på 21%.  Trenden de siste 5 årene er sterkt fallende.

Trollheimshytta palmehelga
Trollheimshytta palmehelga

Trollheimshytta påskehelga
Trollheimshytta påskehelga

Trollheimen oppsummert

Den mye brukte Trekanten i Trollheimen blir kvistet til påske og med antallet sengeplasser tilgjengelig på de tre store hyttene burde Trollheimen virkelig være et supert mål for deg som vil ut og gå på ski. I tillegg til Trekanten er det flere fine topper man kan besøke og alle tre hyttene er et flott utgangspunkt for mange fine turer.

Legg inn en kommentar