Påske på turisthytte? (Sylan)

Av Christian Jensen27. mars 2017

Turer

Når påsken kommer skal alle kaste seg rundt og komme seg avgårde. Det prates varmt om hytte og fjell. Man skal gå på ski og spise appelsin. Og for mange blir ikke påsken den samme uten Kvikklunch. Hvis du er en av de som faktisk kunne tenkte deg en liten tur i fjellet og gå litt på ski, så hvorfor ikke prøve en av Turistforeningens hytter. Jeg har laget en fin oversikt over de hyttene turistforeningen har åpnet, men informasjonen du trenger.

Turistforeningen har mange fine hytter som er bemannet i påsken. Selv om hyttene kan bli fulle til tider, blir det alltid plass til de som kommer. Det blir tatt i bruk matsaler, loft, lavvoer og det som er av plasser rundt om for å få huset folk. Turistforeningen gjør en virkelig innsats. Jeg tenkte likevel at jeg skulle lage en oversikt til deg slik at du kan se når og hvor hyttene muligens har mindre belegg. Derfor har jeg etterspurt statistikker fra Turistforeningen og serviceinnstilte som vanlig, kom det svar bare på noen timer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fjorårets minitur i Syklanområdet
Fjorårets minitur i Syklanområdet

Jeg har prøvd å dele opp påsketrafikken på hyttene først i område og siden i dager. De fleste hyttene har statistikker mer enn 10 år tilbake. Jeg har valgt å vektlegge de siste 5 årene med tanke på mengde og sett siden statistikkens start på hyttene for å se på trendene. Jeg snakker om snittbelegg og med det menes gjennomsnittet de siste 5 årene perioden det refereres til. Eksempelvis palmehelga. Med belegg mener jeg tilgjengelige registrerte sengeplasser. Hvis belegget er over 100% betyr dette at hytta har funnet alternative, ikke-permanente, sengeplasser til besøkende. Jeg opplever at Turistforeningen strekker seg utrolig langt for å få plass til alle. Fordi om det tilsynelatende er veldig fullt har jeg aldri opplevd å ikke få en plass å sove, selv når jeg ankom nærmere midnatt på en proppfull hytte.

Nedalshytta
Ved Nedalshytta er også trenden fallende. Med en snittbelegging på 26% i palmehelga og 21% i påskehelga er det gode muligheter for å få seg sengeplass også her. Nedalshytta er et flott utgangspunkt hvis man eksempelvis ønsker å gå Norge på tvers ved 63 grader nord. Det er en flott tur jeg virkelig anbefaler. Som alltid bør du sjekke værforhold og ikke overvurdere egen form.

Nedalshytta palmehelga
Nedalshytta palmehelga

Nedalshytta påskehelga
Nedalshytta påskehelga
Schultzhytta
Schultzhytta ser ut til å være en del mer populær enn Nedalshytta. Her er snittbelegging på 43% palmehelga, men bare 30% i selve påskehelga. Så sengeplass-mulighetene er definitivt tilstede her også. Selv om hytta er populær er trenden fallende her også. Planlegger man å gå Norge på tvers vil dette være hytta man kommer til sånn cirka midt i turen, og midt i påsken er belegget på rundt 42%.

Schultzhytta palmehelga
Schultzhytta palmehelga

Schultzhytta påskehelga
Schultzhytta påskehelga
Storerikvollen
Trenden på Storerikvollen er også fallende. Her er belegget bare på 29% palmehelga og 22% i påskehelga. Det gjør området svært interessant for deg som ønsker å få en fin skitur.

Storerikvollen palmehelga
Storerikvollen palmehelga

Storerikvollen påskehelga
Storerikvollen påskehelga

Sylan oppsummert

Vil du komme deg litt bort, så er Sylan et fantastisk alternativ. Det er mange fine turmuligheter her også og Norge på tvers er jo en klassiker som er like pen om vinteren som om sommeren. I tillegg byr hyttene i området på mange fine dagsturmuligheter. Området anbefales virkelig!

Legg inn en kommentar