Klar for neste helg?

Av Christian Jensen1. februar 2017

Turer

En utrolig solnedgang. Geithetta til venstre og Trollhetta til høyre
En utrolig solnedgang. Geithetta til venstre og Trollhetta til høyre

Jeg er i utgangspunktet ikke så veldig for at man skal plukke en dag og to i året for å få folk ut, men jeg tror det kan skape en grobunn for de som ellers ikke bruker så mye tid ute. For min egen del så er jeg ute i marka ofte, men det finnes de som ikke er der i det hele tatt. Siden du har funnet dette innlegget, så er du kanskje en av de som lurer på å komme deg ut neste helg? DNT har opprettet ei nettside som heter komdegut.no. Her linker de til alle aktivitetene som skal pågå neste helg, nærmere bestemt søndag 05.02.2017. Så hvorfor ikke benytte deg av muligheten til å komme deg ut?

DNT har en rekke arrangementer. Det er mange muligheter for både store og små. Er du en av de som heller vil klare det på egenhånd, så har jeg et par tips til deg her.

  1. Skal du ut med personer som ikke er mye ute, må du huske på å tilpasse turen til dem. En positiv opplevelse er ikke en topptur på 5 mil, men kanskje heller en tur fra parkeringsplassen bort til hytta for en kaffekopp og en vaffel for så å gå tilbake igjen.
  2. Husk å ta med deg et sett med tørt undertøy. Hvis du sliter deg svett oppover mot en topp eller til ei hytte, kan det være greit å gå tørr tilbake igjen.
  3. Ha med sitteunderlag og noe godt å spise og drikke.
  4. Det er alltid godt med en liten pause når man går. Legg opp til eksempelvis 30 minutter for så å stoppe og ta en liten pust i bakken. Kanskje en liten neve nøtter eller litt tørket frukt kan gjøre godt.

Så er det en aldri så liten myte at man MÅ ha gode og dyre klær. Har du ikke topp fjellutstyr, så kan du fremdeles gå i fjellet. Det viktigste er at du er tørr og varm og at man kommer seg ut.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/sykkeqjh/public_html/wp-content/themes/CsimpleboxV6/comment.php on line 13

Kommentarer

  • Tommy

    Barnasturlag i de fleste kommuner har også turer for helle familien


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/sykkeqjh/public_html/wp-content/themes/CsimpleboxV6/comment.php on line 23

Legg inn en kommentar