Nytt år, nye muligheter

Av Christian Jensen13. desember 2016

Annet

Skitur over vidda
Skitur over vidda

Nytt år, nye muligheter sies det. Faktumet er vel heller det at flesteparten av oss går mer inn for nyttårsløftene enn vi klarer å følge opp i etterkant. Klassikeren er abonnement på treningsstudio, alt for dyrt utstyr eller kanskje påmelding til løp eller ritt som er i overkant ambisiøse. Noen av dere som leser dette klarer muligens å følge opp om løftene, men så er det nok mange av dere som går i fella enda en gang.

Nå i denne førjulstid hører vi lite til slanke-konger og -dronninger. Hvitt kjøtt, grønnsaker, frukt og vann lades opp i vokabular-kanonene. Like etter nyttår, når brorparten av oss klapper oss på magene fulle av ribbe, pinnekjøtt, kalkun og riskrem, da kommer slankekorpset hoppene ut av det blå. Noen med oppmuntrende ord som at det er lett å gå ned noen kilo bare man legger om kostholdet. Andre er mer truende, som hvis du ikke passer kolesterolet ditt nå så kan du dø! Alt i håp om at nettopp du skal bruke pengene dine på deres opplegg. Men nå, før jul, da er de stille.

Så når nyåret kommer, ikke la deg lure til dyre abonnementer og utstyr bare fordi noen absolutt skal prøve å overbevise deg om at nettopp du har syndet og spist for mye julemat. For man spiser mat i jula. Det er ikke det man spiser mellom jul og nyttår, men mellom nyttår og jul.

Personlig liker jeg å fremstille det veldig enkelt. Matinntaket må tilsvare energiuttaket. Ligger du på sofaen hele dagen og spiser deg alt for mett, ja da blir resultatet energioverskudd. Tar du deg en kveldstur to-tre ganger i uka og modererer maten litt, så går det rette veien.

Ute på tur kommer opplevelsene. Kanskje du er heldig  å møter på noen dyr, eller kanskje en flott solnedgang? Kanskje du treffer andre, eller finner et sted der du kan gå helt for deg selv? Nei, sett pengene på sparekonto eller betal ned noe gjeld. Kom deg opp av sofaen og slit ut turstøvlene, joggeskoene eller hva enn for slags beintøy du har. Når du er i bevegelse forbrenner du masse energi. På turen har du heller ikke tilgang på alt knasket i skuffene heller, så det blir vinn-vinn.

God Turjul 🙂

Legg inn en kommentar