Hva med en juletur

Av Christian Jensen20. desember 2016

Annet

Omnfjellet Påsken 2015
Omnfjellet Påsken 2015

Det sitter alltids noen i et hjørne på jobb og prater om hva de skal i jula. Noen skal være hjemme og slappe av, andre skal være mer aktive. Etter en passende mengde med julemat, er det alltid godt å bevege litt på seg. Mange velger faktisk å ta seg en tur ut og gå litt mellom matøktene, og det kan være riktig så godt. Har du noen gang vurdert å gjøre juleturen til noe litt mer enn bare en gåtur?

Hva med å ta med seg kaffekoppen ut? Man trenger jo ikke annet enn en termos med kaffe på. Selvfølgelig kan man gjøre det til enda mer enn det. Pakke med seg tarpen, primusen, kaffelarsen og det som måtte trengs. For mange er det dessverre dette som er slutten på å ta med seg termosen ut. Det er noen få som velger å ta med seg fullt utstyr og som skaper en illusjon om at det er slik man tar seg en kaffekopp i marka eller på fjellet.

Glem de to som sitter og prater om den aktive jula. Glem praten om tarp, primus og kaffelars. Finn heller frem noen gode varme klær, kanskje et gammelt ullpledd (hvis du har), et sitteunderlag til de som er med og en termos med kaffe. Har du ikke sitteunderlag, så kan ei ekstra lue gjøre nytten. Så sikter du inn på et passende område og går deg en tur. Ta gjerne med deg familie og venner, bare husk å ta med nok kaffe. Varm saft til ungene er alltid en seier. Stort mer enn det trenger man ikke.

En liten gåtur med kaffepause, smaker ti ganger bedre enn enn gåtur etterfulgt av kaffe hjemme.

God tur 🙂

Legg inn en kommentar