Ridetur til Svulluskardet

Av Ida Kristine Johnsen16. november 2015

Nord-Trøndelag Turer

Perla fremst, Vidir i midten og Draupnir bakerst. Alle er islandshester
Perla fremst, Vidir i midten og Draupnir bakerst. Alle er islandshester

Heisann!

Søndag 8 november på selveste »Farsdagen» våknet jeg tidlig til et nydelig vær og et smil om munnen for dagens gjøremål. Jeg var (dessverre) ikke oppe tidlig for å overraske pappa med frokost på senga, men for å gjøre meg klar til ridetur! Dagens plan var nemlig lunsj-tur med hest i skogen. En perfekt avslutning på helga!

Min turkompis for dagen var islandshesten, Draupnir. Draupnir er den hesten jeg rir for tiden, og vil ofte nevnes i innleggene her på LivetUte. Vi var 2stk som red ut fra vår stall før vi møtte flere hester og ryttere på Draveng. Dagens destinasjon var Svulluskardet som ligger i allmenninga i Lånke. (Lånke ligger like utenfor Stjørdal).

(Bildet over: Perla fremst, Vidir i midten og Draupnir bakerst. Alle er islandshester)

Ikke alle hadde anledning til å bli med på hele turen, så vi var alt i alt tre hester og ryttere som fullførte hele turen. Vi alle var nok spente på rideturen til Svulluskardet, da ingen av oss hadde vært der med hest før! Jeg hadde verken vært på Svulluskardet eller hørt om stedet før, så jeg gledet meg veldig til å komme dit. Er det noe jeg virkelig elsker så er det å oppleve nye steder, både i skogen og på fjellet. Det var i overhode ikke noe problem å komme seg dit med hest, kun noen partier vi var nødt for å leie hestene gjennom.

Alt i alt hadde vi en kjempefin tur. Vi spiste matpakken i sola mens hestene fikk en velfortjent hvil de også. Vi red ikke samme vei tilbake, men vi valgte en sti som endte på Frigården. Vi leide hestene den første biten, først og fremst for å få varmen skikkelig i oss og for at terrenget var ganske utfordrende å ha med seg hest på. Jammen meg fikk vi prøvd oss på vei hjem, flere steder var det virkelig ikke lett å ta seg fram med hest. Her var det bare å holde tunga rett i munnen! For tobeinte er det definitivt enklere å komme seg fram.

Svulluskardet eller Svullu er faktisk en Kjentmannspost. Posten er 344 moh og er turmål nummer 7. Har du ikke vært på Svkulluskardet før er det virkelig til å anbefale!

Legg inn en kommentar