Sneppsekktur

Av Unni Dahl16. oktober 2015

Nord-Trøndelag

Kirsti
Kirsti

Litt over en time fra Trondheim, 40 minutter fra Stjørdal, ja da er du i Meråker. Like før bygda breier seg ut, står skiltet Fagerlia alpinsenter. 4 kilometer fra E14 og du står ved foten av flott fjellterreng, fiskevann og fjelltopper oppunder 1000 meter om du ønsker deg til en varde. Lørdag ønsket min 14-årige datter seg en liten tur ut med mamma, men ikke heeele dagen takk!! Selv om du er blitt 14 og nærmer seg 15, er vann og ild nok til å motivere for en tur ut. En snippsekk ble fylt med 4-5 små bjørkepinner, en termos med vann, rett-i-koppen-toddy, og to skiver med brunost og sitteunderlag. Turstien fra Fagerlia og innover Kirkebyfjellet har vi ikke tatt på flere år, og min skepsis våknet da jeg så oppover første del av vegen. Den går 100 meter opp alpinbakken, og er belagt med fin grus. Her kommer du fram med sykkel, barnevogn og krykker om du vil. Og det var det mange som ville denne høstlørdagen. Å gå i kø på fjellet er ikke min greie, så langt derifra, men det behøvde vi heldigvis ikke mer enn de første 100meterne. Vi tok av hovedmerkinga og fant en sti lenger sør. Små tjern og tørt kratt mellom fjellknauser, passet oss bra. Sekkens innhold kom opp etter en liten halvtime. Bål og grillet brødskive med brunost og en kopp solbærtoddy ble helt riktig på en sneppsekktur. Turen ble kort, bare en snepptur, men så godt å kunne tilbringe 2 formiddagstimer på denne måten.

Legg inn en kommentar