Omnfjellet

Av Christian Jensen6. oktober 2015

Sør-Trøndelag

Teddy på Omnfjellet
Teddy på Omnfjellet

Omnfjellet, på 830moh, ligger helt i vestkanten av Orkdal. Man må faktisk inn i Snillfjord kommune for å komme seg opp fra vestsiden av toppen. Det var det jeg valgte denne gangen. Etter å ha fulgt fylkesvei 714 utover ei god stund, svingte jeg inn på fylkesvei 301 mot Kyrksæterøra. Etter bare noen kilometer stoppet jeg på en parkeringsplass i Langlidalen.

Jeg har vært på toppen et par ganger nå, både på føttene og med ski og pulk. Sistnevnte ble en noe strabasiøs tur, men det var verdt det tilslutt. Jeg valgte å ta beina fatt denne gangen og hadde med meg både hunden og kamerasekken. Med passe tempo klarer du turen på 3 timer. Tar du deg god tid, kan du legge på en time ekstra.

Det første partiet går på lyng og dårlig merket sti, antageligvis fordi folk flest ikke vet hvor stien begynner. Etter hvert ser man tråkket mer tydelig og stien tar form. Første partiet er vekselvis bakke og flater. Noen små skrenter, men ikke mer enn at også barn kan gå turen. Hvertfall hvis man planlegger å kun besøke Steinbrotthytta. Her er det flott utsikt og mulighet for å finne litt ly om det blåser.

Fra Steinbrotthytta går det jevt og ganske bratt opp mot toppen. Omnfjellet byr på fantastisk utsikt og man ser fjell i alle retninge. Trødelag er virkelig vakker fra slike perspektiv.

Nedover går turen som en lek. Ingen skumle skråninger eller glatt ur som gjør at man må holde seg fast.

På vinterstid kan man gå oppover på ski. Det er somregel skispor der, men det er en fordel med kompass og god kurs. Flott tur for de av dere som trenger et lite alternativ til markene rundt Trondheim.

God tur!

 

Legg inn en kommentar