Skarven og Grønnfjellpynten

Av Ida Kristine Johnsen15. august 2016

Fotografi Nord-Trøndelag Turer

Hallo!

Nå er det veldig lenge siden jeg har publisert noe som helst her inne, så nå er det virkelig på tide med et nytt innlegg.
I sommer har jeg for det meste vært på jobb, så da har det naturligvis blitt lite med turer. Den siste tiden har jeg vært på to fjellturer: Skarven og Grønnfjellpynten.

Litt om Skarven turen:

Skarven ligger i »Skarvan og Roltdalen» nasjonalpark for de som ikke visste det og er et fjell på 1171 MOH. Fra parkeringsplassen var det ca 11 km til fjellet. Naturen opp til toppen kan ikke beskrives, helt nydelig! Vi gikk blant flere store og mektige fjell. På toppen kunne vi beundre en stor flokk med rein. Like ved toppen av fjellet ligger det et gammelt flyvrak som hadde styrtet under krigen. Vi rakk dessverre ikke å finne flyvraket denne turen, men det blir garantert neste gang!

Jeg, Era og min gode venninne Berit tok turen dit den 25 juli. Ingen av oss hadde vært der før, men vi begge var enige at det var ikke siste turen. Naturen der oppe var bare helt fantastisk. Kunne sitte en hel dag å bare beundre det vakre synet. FOR et vakkert land Norge er! Man går faktisk glipp av mye uten opplevelse av det vakreste Norge har å tilby.

OBS – BOMPENGER

Skarven
Skarven

Grønnfjellpynten:

Grønnfjellpynten finner du i Flora, retning Meråker. Parkering på Seteråsen. Like ved parkeringen finner du Brattbekktjønna, der er det en fin grusvei tilrettelagt for alle og enhver, også for barnevogn og handikappede. Her finner du benker, gapahuk og grillplasser. Fisking er det også muligheter for.

For å komme til Grønnfjellpynten passerer du Brattbekktjønna og følger blå-merking hele veien opp til toppen. Ca 5 km til toppen i variert terreng.

OBS: BOMPENGER!

IMG_1237

Førstkommende fredag flytter jeg til Bodø for å gå på høyskole og alle vet jo hvor vakker naturen oppe i nord er. Forhåpentligvis blir det tid til mange fine turer der oppe!

 

Hilsen Ida

 

 

Legg inn en kommentar