Tom Inge Moi-Vist

Av Tom Inge Moi-Vist1. november 2015

Annet

Målet er nådd
Målet er nådd

Da var det på tide at jeg også kom med en presentasjon av meg selv som en aktiv utemann og skribent på LivetUte. Jeg har lenge prøvd å komme i gang med en egen blogg eller nettside hvor jeg kunne delt mine refleksjoner. Jeg er nå utrolig glad, takknemlig og ydmyk over å ha blitt forespurt om å skrive for LivetUte.no sammen med flere entusiaster. Dette setter jeg utrolig stor pris på. Jeg gleder meg til fortsettelsen, og til å lese og lære fra både dere andre skribenter og alle dere følgere.

Jeg er en mann på 30 år for tiden bosatt i Stavanger sammen med min kone. Vi har to barn sammen, en jente på 2 og en gutt på 5 år. Jeg er utdannet sykepleier og jobber i akuttmottaket ved Stavanger Universitetssykehus.

Jeg har vokst opp på ei lita bygd i Nord-Trøndelag som heter Frosta. Mine foreldre, og også min familie på Vist på Inderøy, tok med meg og min tre år yngre søster ut på tur. Primitive hytteturer med fiske, bærplukking og fantastiske naturopplevelser. Dagsturer med matpakke til sjø, skog og fjell. Skiturer, sykkelturer, gåturer, teltturer, campingvognturer. Jeg kan med hånden på hjertet si at barndom og oppvekst, og da naturligvis mamma og pappa, har mye av takka for at jeg setter stor pris på livet ute. Det var spesielt far min som tok meg med. Han ga meg mange fine turer, opplevelser og minner med trening, friluftsliv, jakt og fiske.

Vendepunktet i livet kom med verneplikten og førstegangstjenesten. Dette var et år med utrolige naturopplevelser og masse mestring. Med Setermoen som base var det bare å peise på. Dette året 2004-2005 er fortsatt det mest intense ute-året jeg har hatt. Etter førstegangstjenesten så klarte jeg ikke å forlate organisasjonen helt, så jeg har nå flere år bak meg som soldat og offiser. Og med dette har jeg og min familie fått utrolig mange gode minner, en livsstil med livet ute, og mange flotte venner med samme lidenskap og interesse.

Vi som familie har et godt utgangspunkt for å være aktive ute, og til å skape et liv ute sammen med barna våre. Vi har en aktiv livsstil og vi prøver å trene hver dag. All aktivitet er god aktivitet pleier vi å si. Og helse skaper evne, mentalt og fysisk. Barna er med på det meste. Vi vil de skal se at fysisk aktivitet og det å være ute er en naturlig del av hverdagen. De skal selv se og oppdage helsegevinst – mentalt og fysisk – med glede og overskudd.

Personlig så liker jeg å ta de tøffe og harde øktene alene, og økter med mer fokus på barna og familien for seg. Da er det mer rom og fokus på sanseinntrykk, refleksjon og tid sammen. Det beste jeg vet er å kombinere trening med livet ute. Da føler jeg at jeg maksimerer utbyttet. Det er bare å være kreativ – eller primitiv.

hverdagsturen
hverdagsturen

Mitt fokus på LivetUte.no vil være den mentale biten ved det å være ute, da både under harde turer, prøvelser og treningsøkter som krever disiplin og vilje, men også under turer som familie. Jeg trenger begge deler for å bli hel og for å kunne ta inn over meg alle dimensjonene ved et liv ute. Jeg ser frem til å dele mine refleksjoner videre, og blir veldig glad for kommentarer og tilbakemeldinger fra alle dere lesere der ute.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/sykkeqjh/public_html/wp-content/themes/CsimpleboxV6/comment.php on line 13

Kommentarer

  • Knut ola olsen

    Ja dette er den beste medisin for hele familien frisk luft samhold og den fine tiden ved bålet jeg setter pris på at min sønn har tatt med seg dette fra sin oppvekst og videre til sin familie.livet ute den beste medisin.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/sykkeqjh/public_html/wp-content/themes/CsimpleboxV6/comment.php on line 23

Legg inn en kommentar