Krysse bekken?

Av Christian Jensen6. november 2015

Tips og triks

På jakt etter kryssbart område (Foto: Tommy)
På jakt etter kryssbart område (Foto: Tommy)

Når man er ute og går tur i norsk natur, så er det en ting man ofte kommer borti. Små bekker er somregel greie å komme seg over. I mange tilfeller bare et lite hopp. Går man på kjente stier, har folk tatt seg tid til å legge opp steiner man kan gå på. Er man derimot ute og går tur i områder der det ikke ferdes så mye folk, så ligger bekkene åpne og urørte. Når vannføringen er høy, så kan slike bekker bli utfordrende å komme seg over.

I utgangspunktet bør du begynne å lete etter et fornuftig område. I områder der bekken bukter seg mye, kan du finne sandbanker. Gleden med disse er i midlertid somregel kortvarige da bekken graver dype renner i yttersving. Det som kan være greit er å se etter områder der bekken går over sva eller fjell. Her kan det være ansamlinger av store steiner som gjør det mulig å hoppe over. Et par med gåstaver kan fungere som støtte hvis man må gå fra stein til stein.

Siste utvei er å ta av seg sko og sokker og vade over. Det er litt delte meninger her. Skal man ta av seg og risikere å skjære seg på beina, eller skal man få våte sko? Jeg heller helt klart mot å vade barfot over. Et par med gåstaver som støtte og bruke god tid. Kulden er kortvarig. Tørk beina godt og få på sokker og sko etterpå. Etter noen hundre meter med vandring er du varm igjen.

God tur!

Legg inn en kommentar