Gordonsetteren

Av Ida Kristine Johnsen20. november 2015

Annet

Hei!

Når jeg er på tur har jeg stort sett med meg min trofaste turkompis, Era. Når jeg enten skal ferdes i skogen eller på fjellet uten hest er det »must» å ha med hund på tur. Når jeg og Era er på tur sammen har vi det alltid veldig gøy.
Den energien hun har og den store lykken av å være tur – ja, DET gjør noe med turen og humøret.

Gordonsetter
Gordonsetter

I dette innlegget har jeg tenkt å introdusere hunderasen Gordonsetter for dere.

Rasen Gordonsetter tilhører gruppen »stående fuglehund» og stammer fra Skottland på ca. 1500-tallet. Rasen har med årene blitt en populær rase her i Norge og har forskjellige bruksområder. Gordonsetteren er i hovedsak en jakthund, jakter gjerne på storfugl i skogen eller rype på fjellet. Gordonsetteren er en ypperlig fuglehund, men den har også mange flere gode egenskaper og bruksområder. Gordonsetteren er bl.a en fin familiehund, spesielt til turglade mennesker. Rasen har et stort behov for aktivitet og mosjon for å kunne trives maksimalt.
Forventet levealder er 10-12 år.

Adferd/temperament: Gordonsetteren er en tøff og utholdende rase med et godt gemytt. Det er en vennlig, tillitsfull og modig hunderase. Har et rolig temperament. Rasen er også snill og tålmodig med barn. Rasen er ansett til å være en lett rase å trene, men den krever regelmessig og konsekvent positiv trening. Med god trening er det en fin rase å bo sammen med og den er lydig og samarbeidsvillig.

Utseende: Gordonsetteren har en kullsvart skinnende pels, med flere markante partier i fargen kastanjefarge på snuten, halsen, nedre del av beina, potene og to flekker ovenfor hvert øye og på brystet. Det er tillat at rasen har en liten hvit flekk på brystet, men kun hvit farge er tillat. Pelsen krever normalt pelsstell.

Størrelse: Gordonsetteren er en medium stor hunderase

Hannhunder: Mankehøyde 66 cm
Vekt: 29,5 kg

Tisper: Mankehøyde: 62 cm
Vekt: 25,5 kg

(Bildet under: Grensefjellets Era)

Grensefjellets Era på toppen av Gråkallen juni 2015

Kilder:

http://www.hunderase.no/gordon-setter/

http://www.nkk.no/nkk/public/openIndex?ARTICLE_ID=1723

https://no.wikipedia.org/wiki/Gordon_setter

 

Legg inn en kommentar