Litjfunnsjøen

Av Unni Dahl12. oktober 2015

Nord-Trøndelag

Tursti
Tursti

Etter å ha forulykket såpass at jeg måtte humpe rundt på krykker en liten uke, tvang utferdstrangen seg rimelig kraftig frem på en fantastisk lys høstdag. De lange strabasiøse turene må vente, men med utgangspunkt midt i Meråker, er menyen lang også for en kort, men flott tur i fjellet. I dag sto jeg på bensinstasjonen og sjekket lufttrykket på det ene dekket på bilen, da det tikket inn ei melding på mobilen. «Dæ d va fint hen i dag» med bilde av vannet Litjfunnsjøen. Jeg visste det var en sti dit som gikk fra Finskebukta i Funnsjøen, men hadde aldri gått den selv. Funnsjøen ligger ei lita mil fra sentrum i bygda. Jeg hadde joggesko og fritidsklær på, planen var å rydde litt i hagen, men impulsivt satte jeg meg i bilen og kjørte i retning Funnsjøen. Mindre enn en halvtime senere kom jeg opp til vannet etter turstien jeg hadde hørt om. Stien startet over ei lita bru ved parkeringen, det var steiner, sviller og grus å gå på de 2 kilometerne fram til sjøen. Den kunne også by på klatretrær og store steiner som innbød til spennende utforsking og klatring. Ikke for ei tilårskommen dame ( kanskje), men for barn. Fremme ved sjøen står det både benker og bord ved en stor grillplass. Mange finner veien hit på varme høstdager, men det er likevel en stillhet og en ro her som sjelden finnes på populære utfartssteder. Etter en liten stunds filosofering, tuslet jeg ned igjen, men i morgen skal middagen inntas her ved vannet. Middagsgjestene skal inviteres med på «blåtur» i genser og joggesko.

Litjfunnsjøen
Litjfunnsjøen


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/sykkeqjh/public_html/wp-content/themes/CsimpleboxV6/comment.php on line 13

Kommentarer

  • Hallgeir Martin lundemo

    Kjempe bilde med kontraster ca 500 moh.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/sykkeqjh/public_html/wp-content/themes/CsimpleboxV6/comment.php on line 23

Legg inn en kommentar