Hu på jakt etter eventyr UTE

Av Alexandra Levina9. oktober 2015

Annet

Hei, jeg heter Alexandra og jeg er avhengig av utsikten fra bratte fjell. Og ikke fullt så bratte. Hmmm, faktisk av skogen også… Ja, det stemmer: avhengighet er ikke bestandig noe negativt. Jeg er en av dem som føler at friluftsliv er mer enn bare en aktivitet man driver med av og til – dette er et eventyr, en lidenskap og en like naturlig del av livet som jobb, familie og venner. Og jeg er så heldig som får være en del av det flotte teamet på livetute.no, og har mulighet til å dele gleden av å være ute med alle som følger denne nettsiden.

Utsikt mot Gjurafjellet på vei opp Gjuratind i Rauma kommune
Utsikt mot Gjurafjellet på vei opp Gjuratind i Rauma kommune

For meg har friluftsliv vært en naturlig del av livet helt siden jeg kan huske det, alt fra soppturer sammen med pappa når jeg var liten og laksefiske sammen med storebror oppe i Nord-Russland hvor jeg opprinnelig kommer fra, til etter hvert lavvo- og teltturer sammen med min elskede familie (samboer og stedatter på snart 7 år), ofte bare noen hundre meter fra bilen, lette klatreturer i Romsdalen og Trollheimen, lange skiturer i Sylan, padleturer i Meråker og mye mye mer. Er jeg supersprek? Så laaaangt derifra, altfor langt egentlig. Har jeg alltid rett utstyr? Overhodet ikke!!! Jeg er en dame, ikke særlig sterk fysisk og til tider pinglete, svak, usikker og redd, men det stopper ikke meg ikke fra å være ute – heller motsatt. Man konkurrerer jo alltid bare med seg selv på fjellet, er ikke dere enige?

Det er flere flotte folk som kommer til å dele sine erfaringer på livetute.no, og alle er veldig forskjellige – og helt fantastiske! Det å lese om deres erfaringer er virkelig noe å glede seg til. Jeg er ute en god del selv og er den som kommer til å skrive om veldig forskjellige turer, alene eller sammen med noen, med eller uten barn, på ski eller til fots, om drivkraften (hvorfor gå ut når sofaen hjemme er så god?) og opplevelser man får. Om det å være svak og redd på tur, for det har jeg vært mange ganger. Om tabber (hvordan det er å glemme liggeunderlag på en 8-dagers telttur alene, for eksempel). Om veldig enkle praktiske tips som gjør friluftsliv veldig lett tilgjengelig. Og ikke minst, om det som skjer med livet med en gang man kommer seg ut i naturen. Det er en del turer jeg har gått, mange av dem sammen med min samboer som også skriver på livetute.no. Hver tur vi har vært på er og har vært et eventyr, og er det ikke det vi trenger i den ofte travle og monotone hverdagen? Og tenk, dette eventyret er rett utenfor huset ditt!

Ikke den mest klassiske ruta på vei opp Snota
Ikke den mest klassiske ruta på vei opp Snota

Livet er best ute, sies det. Tja, det er kanskje litt vel påståelig å si det, men en ting er sikkert: man blir fort avhengig av Livet Ute, og den avhengigheten er en flott gave som gjør noe magisk med oss som mennesker.

Det er meg. Vi møtes igjen i den digitale verden snart, og hvem vet – kanskje UTE også?

 

Legg inn en kommentar